In het nieuws!

In het nieuws!

Thanathis (39) en Willem (36) openen Thaise take-awayzaak: “Ik had het niet verwacht, maar de mensen hier zijn redelijk avontuurlijk als het op eten aankomt”

Wie eens lekker Thais wil eten volgens authentieke Thaise recepten en ingrediënten kan sinds kort terecht bij de take-awayzaak in Krokegem van Willem en zijn Thaise vrouw Thanathis. In hun eigen keuken bereiden ze de lekkerste authentieke Thaise gerechten met originele ingrediënten.

In 2018 kwamen Willem Lambrecht (36) en Thanathis Jeerapornanan (39) in Asse wonen. Hij komt oorspronkelijk uit Brugge maar als sales director verblijft hij voor zijn werk vaak in het buitenland. Tijdens zijn verblijf in Azië leerde hij de Thaise Thanathis kennen. “We kennen elkaar nu tien jaar”, vertelt Willem.“Thanathis, afkomstig van Phuket in Thailand, werkte in vijfsterrenhotels en in de verkoop voor een vastgoedontwikkelaar, maar we verhuisden naar België en trouwden in volle coronatijd. Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat we in Asse zouden blijven wonen, maar het is handig voor mijn werk en bovendien zijn we verliefd geworden op de streek. Vooral tijdens onze wandelingen in het Kravaalbos ontdekten we de mooie omgeving en de natuur hier.”Thanathis vond zeer snel haar draai in Asse. Ondertussen begrijpt en spreekt ze al aardig wat Nederlands en ook het Belgische weer en de keuken vindt ze heerlijk. Maar in de Thaise keuken in België vond ze haar ding niet. “Ik miste de originele Thaise smaken en dus ben ik zelf thuis op Thaise wijze beginnen koken, met goede feedback van vrienden en familie”, zegt Thanathis. Haar mama, die in Phuket is blijven wonen, baat daar al vele jaren een restaurant uit en dus kan Thanathis haar recepten gebruiken. “Mijn mama blijft mijn raadgever. Vijf jaar geleden startte ik thuis met het koken van eenvoudige Thaise gerechtjes. Die werden een hit bij vrienden, familie maar ook op mijn Instagrampagina waardoor we in december vorig jaar gestart zijn met een take-awayzaak.”

Kookworkshop

Voor de echte, authentieke Thaise keuken moet je dus voortaan niet langer in Brussel zijn, maar wel bij Leelawadee Thai Food in Krokegem. Thanathis kookt er voorlopig thuis in haar eigen keuken, Willem ontwikkelde een handige website voor de bestellingen. “We zijn zeer flexibel. Klanten kunnen tot een dag op voorhand bestellen en een tijdslot kiezen. Thanathis werkt met verse producten en zo weet ze wat ze moet aankopen. En naast take-away bij ons thuis kookt ze ook graag op familie- of bedrijfsfeesten en kan je een kookworkshop bij haar volgen”, zegt Willem.

 

De meeste ingrediënten voor haar Thaise gerechten kan Thanathis in de lokale supermarkt kopen maar voor sommige kruiden en groenten is ze aangewezen op de Thaise supermarkt. “Gelukkig is er in Jette en Brugge een Thaise supermarkt. Zeker de kruiden zijn zeer belangrijk in de Thaise keuken. Maar zo pikant als in Thailand kan ik de gerechten niet maken, de Belgen zijn dat niet gewoon. Het is een beetje zoals koffie: je maakt het zo straf als je zelf wil. Voor mij is chili een verslaving zoals chocolade dat is voor de Belgen”, lacht ze.

 

Belgische en Thaise keuken combineren

Hoewel Willem en Thanathis tevreden zijn met hun take-away aan de kerk van Krokegem, dromen ze stiekem al van uitbreiding. “We zijn op zoek naar een pand in het centrum waar

Thanathis met een kleine Thaise take-away shop kan starten. Daar kan ze werken met een professionele keuken en kan ze authentieke gerechten in een toonbank aanbieden”, zegt Willem.

“Ik had het niet verwacht maar de mensen hier zijn redelijk avontuurlijk als het op eten aankomt”, vult Thanathis aan. “De feedback die ik krijg is altijd positief, dat is leuk om te zien. De panaeng curry groeide al uit tot een bestseller en ik blijf de website aanvullen met nieuwe gerechtjes. Mocht de shop er komen, dan wil ik proberen om de Belgische en Thaise keuken eens te combineren. Stoofvlees of vol-au-vent op Thaise wijze, waarom niet?”

Meer info via www.leelawadeethaifood.myshopify.com

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230725_93221769

Copyright Matthias Vanhamme, Het Nieuwsblad

Terug naar blog